Studenteropgaver

Ditte WonsyldKoleraen i København i 1853 – og hvordan man forsøgte at komme den til livs
http://dmhs1917.dk/docs/wonsyld_koleraepidemien.pdf

Jennie Sejr Junghans’Primum non nocere’ – Nürnberg-kodekset og retsopgøret med de nazistiske læger, 1946-1947.
http://dmhs1917.dk/docs/Primum%20non%20nocere%20-%20Jennie%20Sejr%20Junghans.pdf

Liv Rebecca EgelskovSundhedsoplysning i det sene 18. århundrede
http://dmhs1917.dk/docs/Sundhedsoplysning%20-%20Liv%20Egelskov.pdf

Marie Veisegaard OlsenKlostervæsenets pleje og omsorg – En undersøgelse af Cistercienserklostret Øm og af de generelle muligheder for at få pleje, omsorg og behandling i Danmarks middelalder.
http://dmhs1917.dk/docs/Klostervae..[1].pdf

Nadia Lyhne LarsenHysteriets Eksistens.
http://www.osval.dk/sites/default/files/opgaver/hysteriets_eksistens.pdf

Læge Nadia Lyhne Larsen modtog Dansk Medicinsk-historisk Selskabs Studenterpris på 10.000 kr for sin OSVAL-II opgave ‘Hysteriets eksistens’, hvor hun gennemgår forskellige teorier, der har eksisteret om årsagerne til hysteri fra antikken og frem til i dag.

Hysteri blev strøget af ICD-listen i 1992, men diskussionen om diagnosens berettigelse er fortsat levende. På baggrund af den historiske gennemgang foretager Nadia Lyhne Larsen en analyse af de lægefaglige, sociale og kulturelle faktorer, der spiller ind i den nutidige debat og bidrager dermed med et nyt perspektiv på somatoforme lidelsers rolle i sundhedsvæsenet i dag.

Sidsel Hald RahlfHudtransplantion ved behandling af brandsårskader i Danmark 1870-1960.
http://dmhs1917.dk/wp-content/uploads/2013/12/hudtransplantation_i_danmark.pdf

Maria Greibe ChristensenAt skære igennem som kvinde” – En undersøgelse af Danmarks første plastikkirurg: Grete Olsens erindringer 1912-2010, med fokus på køn i medicinsk praksis.
Læs specialet her

Specialet undersøger erindringer og interviews fra Danmarks første plastikkirurg, Grete Olsen, med fokus på køn inden for medicin. Specialet analysere hendes forhold til Sir Harold Gillies (1882-1960), anerkendt som den moderne plastikkirurgis fader, og udforsker de udfordringer, hun stod over for som kvindelig plastikkirurg i en historisk manddomineret praksis. Bidraget reflekterer over universelle spørgsmål om kvinders valg af karriere og familieliv, og indgår i en bredere diskussion om kvinders fortsatte kamp for ligestilling og rettigheder.