Velkommen

Dansk Medicinsk-historisk Selskab ønsker at fremme studiet af og kendskabet til medicinhistorien og til de med lægevidenskaben beslægtede videnskabers historie.

Selskabet arrangerer foredrag og udflugter med medicinhistoriske temaer, og bidrager til udgivelsen af bøger om sygdom og sundhed i historisk perspektiv.

For kontakt: dmhs.1917@gmail.com


NÆSTE FAGLIGE FOREDRAG TIRSDAG 9. APRIL KL. 19:30

De første Københavnere – under asfalt, trafikkaos og bilos
Marie Louise Schjellerup Jørkov
Fysisk antropolog og lektor, Antropologisk Laboratorium
Retsmedicinsk Institut, Københavns Universitet

Lige under asfalten på en af Københavns mest befærdede pladser opgravede Københavns museum i 2017 og 2018 mere end 50 skeletter af både børn og voksne. De lå begravet på Københavns til dato tidligste kirkegård dateret til den sidste del af vikingetiden (1000-tallet) og dermed omkring 100 år før Absalon fik København i gave af kong Valdemar omkring 1160 e.Kr.

Skeletterne, sammen med de øvrige resultater fra de senere års arkæologiske undersøgelser på Rådhuspladsen, vidner således om en etableret bebyggelse af betydning og er dermed med på at gøre op med den historiske opfattelse, at det var biskop Absalon, der grundlagde København og gjorde byen betydningsfuld. Vi vil her præsentere nogle af de første resultater fra udgravningen og skelet-undersøgelserne, der fortæller om befolkningen og deres sygdomme.